Menu

Skaterrampe i Gylling - Interview med Johannes Theilgaard

image Johannes Theilgaard med hans DIY skateboard
13. april 2022 kl. 21:56
Tilbage i september 2020 fik vi en henvendelse fra Johannes Theilgaard (på det tidspunkt 13 år) omkring, at der manglede faciliteter, som henvendte sig til teenagere i Gylling og omegn. Han havde et brændende ønske om, at der var et skaterområde i Gylling og mente, at det ville være vildt fedt i området omkring den nye multibane.

Vi har her i 2022 igen taget en snak med Johannes og det er der kommet dette lille interview ud af.

 1. Hvorfor synes du, at det er sjovt, at stå på skateboard?
  Fællesskabet omkring det, alle de venner man får og hele tiden, at øve på nogle nye tricks samt blive bedre og bedre. Men også glæden ved, at lande et nyt trick, er nok det bedste ved det hele. Friheden ved at køre rundt udenfor i det gode vejr er også en virkelig god ting.

 2. Hvorfor synes du at streetsport er fedt?
  Jeg synes streetsport er fedt fordi det er anderledes og fordi man kan mødes med mange forskellige mennesker udenfor og køre eller spille med dem. Jeg synes også Streetsport er fedt fordi, at man ikke nødvendigvis er tvunget til, at være en del af en klub og betale, men at man bare gratis kan gå ud og køre eller spille.

 3. Hvordan fik du idéen til en skaterrampe i Gylling?
  Jeg var ude og gå med min mor, da jeg kom til at tænke på, at man godt kunne bruge noget, der samlede børnene her i byen og kommunen. Da jeg gik i skole her i Gylling, synes jeg der manglede noget til at føre folk sammen. Efter skole gik alle bare hjem til sig selv og satte sig foran computeren. På det tidspunkt interesserede jeg mig meget for at stå på skateboard og tænkte, at det ville føre mange sammen om en fælles ting. Jeg snakkede en del med mine venner om, at det kunne være fedt med en rampe og vi blev enige om, at jeg skulle prøve, at skrive til Lars Larsen om idéen og så gik det derfra til, at der nu kommer en rampe.

 4. Hvorfor er der brug for en skaterrampe i Gylling?
  For at føre folk sammen om en fælles ting her i byen, mere liv i byen og til at opfordre til mere udeliv samt aktiviteter udenfor.

 5. Hvis der kom et decideret streettilbud man kan gå til via Gylling Sport og Idræt, hvad skulle det så indeholde af sportsgrene?
  Det vil være dejligt med flere ting man kunne lave her i Gylling og flere ting man kunne gå til f.eks. Streetbasket er en god ide, det er også noget som kan føre folk sammen, om f.eks. en kamp og gå til den. Jeg ser det sådan her, jo mere man kan gå til/lave. jo bedre.

 6. Hvilke andre aktivitetsmuligheder, for teenagere og unge, savner du i Gylling?
  Man kunne sagtens lave noget på det store græsareal ved skolen som f.eks. en basketbane eller nogle parkour-forhindringer som kunne gøre det sjovere at være ude i byen efter skole med ens venner.

 

Kan man lave sit eget skateboard?
Ja, det kan man godt og det har Johannes faktisk også gjort sammen med hans far John Theilgaard - hvordan? det kan du se lige her:

Et stor tak til Nordea Fondens 'Her bor vi-puljen' for at støtte med 320.000 kr. til nyt skaterrampe-projekt i Gylling, der forventes opført i efteråret 2022. Du kan læse mere omkring projektet her: Nyt område til byens unge.